Trenger jeg egentlig båtforsikring?

Hvis du stiller deg spørsmålet om du i hele tatt trenger forsikring fordi du selv er så forsiktig, bør du tenke om igjen!

Uten båtforsikring kan de økonomiske konsekvensene bli svært alvorlige om du skulle komme ut for en ulykke. Uten båtforsikring kan du bli økonomisk ansvarlig også for skader du har påført andre, og i en del tilfeller også måtte betale for skader på egen båt, selv om andre eller annen båt er skyld i skaden. Det er nemlig andre ansvarsregler på sjøen enn de som gjelder på veien.

Eksempel 1: Båten din ligger fortøyd og blir påført store skader av en annen som kjører rett inn i den. Årsaken til uhellet er at giret på den andre båten har hengt seg opp og fører får ikke stoppet båten. Iht norsk lov er fører da ikke ansvarlig for skaden på din båt ettersom fører ikke kan lastes for uhellet.

Eksempel 2: Nabobåten på land velter eller brenner og påfører skade på din båt. Eieren av nabobåten kan ikke lastes da han ikke er ansvarlig for hendelsen. 

Ikke glem jolla

Behovet for forsikring gjelder ikke bare "hoved-båten". Har du en jolle, tenker du kanskje at den har så liten verdi at det ikke er noe poeng i å forsikre den. En jolle med motor kan imidlertid gjøre stor skade på en person som bader, og fører kan komme i erstatningsansvar for mange millioner kroner. Sørg derfor for at jolla også er forsikret.

Norge
NorskEnglish
Norge
NorskEnglish