Ikke mye å spare

I en tid hvor mange leter etter muligheter for å kutte kostnader, kan det være fristende å tenke at båten ikke trenger forsikring om vinteren. Men - det er generelt mindre båtskader om vinteren og det er hensyntatt i fastsetting av forsikringsprisene.

Sesongvariabel forsikringskostnad gjør at det ikke er så mye å spare på å si opp båtforsikirngen i vintermånedene, sier Sindre Ek i Söderberg & Partners.

Forsikringen koster mindre i vintermånedene 

Det er vanlig at man betaler vesentlig mindre for båtforsikring i en vintermåned enn man gjør i en sommermåned. Det er ikke uvanlig at det koster tre ganger så mye å forsikre en båt i en sommermåned, enn det gjør i en vintermåned.

- Det er med andre ord ikke så mye penger å spare på å si opp og være uten båtforsikring om vinteren som mange tror. Til sammenligning er det tilsvarende prinsipp med sesongvariabel forsikringskostnad f.eks. for motorsykkel og snøskuter, der brukssesongen koster vesentlig mer å forsikre enn «opplagssesongen», sier Sindre Ek i Söderberg & Partners.

Vurder kostnad mot risiko 


- Vi anbefaler kunder som vurdere å si opp båtforsikringen sin i vinter til å vurdere hvilke konsekvenser en oppsigelse kan ha, både når det gjelder hva man faktisk sparer og ikke minst risikoen i forhold til skader, avslutter Ek. 

Norge
NorskEnglish
Norge
NorskEnglish