Dårlige forberedelser og uoppmerksomhet kan ødelegge båtturen

Mange får ødelagt båtturen eller båtferien på grunn av dårlige forberedelser og uoppmerksomhet. Årsakene er flere.

- Vi opplever dessverre alt for mange «unødvendige» skader som skyldes manglende oppmerksomhet og navigeringsfeil, sier Rune Sagen i båtavdelingen hos Söderberg & Partners. 

Stoler for mye på kartplotteren

Basert på skadene som meldes inn kan det se ut som dagens båtførere stoler for mye på kartplotteren. Ofte er den også stilt inn feil eller brukes feil.

- Vårt inntrykk er at båtførere har blitt mindre flinke til å planlegge turen og vurdere farvannet vi skal ferdes i. Det stoles rett og slett for mye på at kartplotteren skal hjelpe når uforutsatte situasjoner oppstår, forteller Sagen.

Stjeler oppmerksomhet

Med mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr er det mye som stjeler oppmerksomheten. Det er ikke bare et problem i trafikken, men også for båtførere.

- Vi ser dessverre også at andre ting som f.eks. mobiltelefon stjeler like mye oppmerksomhet fra føreren til sjøs som i biltrafikken.

Våre råd

Planlegg turen, vurder farvannet du skal ferdes i, og legge opp seilingsruta. Ikke stol for mye på kartplotteren, følg med på kjøringen, omgivelsene og farvannet rundt båten, avslutter Sagen.

Norge
NorskEnglish
Norge
NorskEnglish