Spør en båtentusiast

Kombinasjonen Norges største rådgiver innen forsikring for fritidsbåt, og lang fartstid innen båtforsikring, gir oss det beste grunnlaget for å fremforhandle gode og unike vilkår for deg og din båt.

Vi vet at en skade på båten kan være vanskelig nok i seg selv, og mener at båtforsikringen skal gjøre det enkelt for deg. 

Ingen båtforsikring dekker alle skader, og mange båteiere oppdager ikke hva forsikringen faktisk dekker, eller hva de faktisk får i erstatning, før skaden allerede er skjedd.

Så skal du kjøpe båtforsikring, burde du på forhånd sjekke hva båtforsikringen faktisk dekker og hva du får i erstatning.

Rune Sagen er båtentusiast, men også teamleder og forsikringsmegler i Söderberg & Partners Båt. Her er hans tre gode råd når du skal velge båtforsikring:

1. Sammenlign båtforsikringer med lik forsikringssum
Skal du sammenligne båtforsikringer, er det viktig at forsikringssummen er den samme. Forsikringskostnaden har en sterk sammenheng med forsikringssummen, dersom alle andre båtspesifikasjoner og øvrige forhold er like.

For øvrig vil prisen på båtforsikringen kunne påvirkes av båttype, toppfart, alder på båt, geografisk fartsområde, bruk, skadehistorikk osv. 

2. Hvorfor velge en forsikringsmegler?
Det kan være både enkelt, trygt og lønnsomt å la en erfaren spesialist forsikre båten din! Vi megler frem og kjøper inn forsikring på dine vegne, og som megler er vi på båteiers side ved en eventuell skade.

Som megler har vi fremforhandlet unike vilkår, som inkluderer totalskadegaranti, aldersgaranti og maskinskadegaranti. 

3. Sett deg inn i dine forpliktelser
Sett deg inn i hva du som forsikringstaker må gjøre, eller ikke gjøre, og hva som er dine forpliktelser i forsikringsavtalen utover å betale fakturaen og passe på at informasjonen som forsikringen er basert på er riktig. 

Forpliktelsene vil kunne variere mellom forsikringsselskapene, og er regulert i forsikringsvilkårene, da spesielt i sikkerhetsforskriftenbe. Følger du ikke disse krav og tiltak, vil det kunne få konsekvenser, og kan medføre reduksjon, i verste fall bortfall, av erstatning i et eventuelt skadeoppgjør.

Norge
NorskEnglish
Norge
NorskEnglish