Jeg er boligselger

Ifølge avhendingsloven kan du som selger bli ansvarlig for skjulte feil eller mangler ved boligen du har solgt i hele fem år etter overtakelse.

Med boligselgerforsikring får du hjelp fra jurister og advokater om du mottar en reklamasjon fra kjøper. Du får juridisk bistand fra dag én og er dekket mot prisavslag, erstatninger og heving av kjøp. 

Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar overfor kjøper etter avhendingsloven.

Du får samtidig hjelp til å håndtere reklamasjonen fra kjøper eller kjøpers representant. Med boligselgerforsikring kan du senke skuldrene når din bolig er solgt.

Det er avhendingsloven som regulerer bolighandelen mellom kjøper og selger. Her stilles det bl.a. krav til et godt informasjonsgrunnlag om eiendommen som skal selges, og det er viktig å være klar over hva dette betyr.

Opplyst om feil fellesgjeld: Ved salg ble det opplyst at leilighetens andel av fellesgjelden var kr 130 000. Denne opplysningen hadde megler innhentet fra forretningsføreren til borettslaget. Da kjøper overtok, viste det seg at gjelden var kr 230 000. Kjøper krevde å få dekket økningen på kr 100 000 som prisavslag.
Kjøper fikk kravet utbetalt under selgers boligselgerforsikring
Garasjen skled ut: Huset var bare fem år gammelt og selger hadde bodd der siden det var nytt. Heldigvis tegnet selger boligselgerforsikring. Selgerne ble økonomisk ansvarlige for garasjen som «skled ut».
Kjøper fikk utbetalt kr 170 000 under selgers boligselgerforsikring
Tak uten lufting og håndtverker var konkurs: I huset fra 1920 ble det opplyst i salgsdokumentene at det var lagt nytt tak og nye takrenner i 2008. Det viste seg at taket var uten tilstrekkelig lufting, slik at kjøper opplevde at kondensvann rant inn i huset. Håndverker som la nytt tak var konkurs.
Kjøper fikk utbetalt kr 230 000 under selgers boligselgerforsikring

Vanlige spørsmål og svar

Få hjelp med egen­­erklæringen

Det er viktig at selger tar seg god tid med utfylling av skjema. Hent frem og sett deg inn i tilgjengelig informasjon og dokumentasjon.
Vanlige spørsmål i forbindelse med utfylling 

Gjør boligen din mer attraktiv i et utfordrende boligmarked!

Med dobbeltboligforsikring blir boligen din mer aktuell for usikre kjøpere, og det vil føles tryggere å legge inn bud. Forsikringen dekker ekstra boligkostnader med inntil kr 15 000 per måned i inntil 9 måneder dersom kjøper ikke får solgt sin nåværende bolig før overtakelse av din bolig.
Les mer om dobbeltboligforsikring her 

Lovpålagt informasjon

Norge
NorskEnglish
Norge
NorskEnglish