Skader under opplag om vinteren

Vinteren er høysesong for tyveri av utstyr, motordeler og motorer. Vi anbefaler å ta en tur innom båten for å påse at det ikke har vært noen ubudne gjester om bord.

Mange oppdager tyveriet og eventuelt innbruddet først når båten skal klargjøres for ny sesong. Da kan følgeskaden på båten være mye større enn det skaden var i utgangspunktet. Det kan også fort ta lang tid å få tak i nytt utstyr og deler, som igjen vil kunne forsinke sesongstart.

- Vi erfarer at det er høysesong for tyveri av utstyr, motordeler og motorer når båten står på land. Det er typisk rett etter opptak i forbindelse med at båt skal i opplag, på land rett før sjøsetting, eller når båt står på land i vinteropplag, sier Thomas Røang, Senior Forsikringsrådgiver og KAM hos Söderberg & Partners Båt.

- For å forhindre tyveri, kan du vurdere om utstyr som er relativt lett å demontere, bør låses inn hjemme, fortsetter han. - Står båten på henger, er det viktig å sørge for at den er låst hvis den står tilgjengelig for å kunne hektes på en bil.

Norge
NorskEnglish
Norge
NorskEnglish