Båtpuss og sjøsetting

Påsken er høysesong for båtpuss og sjøsetting. For mange er det kanskje også tid for årets første båttur. Da er det viktig å få en god start. Vi vet at det dessverre er mange båtskader som oppstår i forbindelse med sjøsetting og den første båtturen for sesongen.

– Vi anbefaler å følge litt ekstra med ved sjøsetting, og ikke minst på årets første tur, sier Sindre Ek i båtavdelingen hos Söderberg & Partners. – Vær spesielt oppmerksom hvis båten har ligget i opplag og hatt servicearbeider. Typisk skader vi ser mye av, er lekkasjer i forbindelse med at noe har frosset i stykker, løsnet eller ikke er ordentlig tett etter service eller reparasjoner, avslutter Ek.  

Sjekkliste ved sjøsetting

Vi har utarbeidet en egen sjekkliste ved sjøsetting. Her er noen av de viktigste tingene å være oppmerksom på: 

  1. Sjekk vanninntak og skroggjennomføringer til kjølesystem for innenbords motor, toalett, osv. Ikke glem slanger og slangeklemmer. Kontroller dette spesielt ved sjøsetting og etter servicearbeider i motorrom. Ingen deler varer evig. Elde, slitasje og vinterkulde kan forårsake brudd som er vanskelig å oppdage. Konsekvensen kan være at båten tar inn vann og i verste fall synker.
  2. Husk å åpne eventuelle stengte vanninntak for kjølesystem før du starter motoren. Glemmer du å åpne kranen, vil du kunne få skade på motor og kjølesystem.
  3. Sjekk belger hvis du har båt med drev.

Her finner du en oversikt over noen av de viktigste elementene du bør gå igjennom.

Sjekklisten finner du her

Norge
NorskEnglish
Norge
NorskEnglish