Sommer = Reisetid
Tips om reiseforsikringen

30 mar. 2023
Det nærmer seg sommerferie og reisetid. Mye har skjedd i verdensbildet de siste årene og som endrer forutsetningene for din reiseforsikring. Her kommer derfor noen tips og anbefalinger som det kan være lurt å se igjennom.

Avbestilling

Er du en av dem som avsluttet reiseforsikringen da pandemien startet, kan det være lurt å sette denne i kraft igjen nå. Husk at for å være omfattet av avbestillingsforsikringen må dekningen være i gang før du bestiller ferien din.

Har du bestilt, eller skal bestille reise nå, uten å ha gyldig reiseforsikring på bestillingstidspunkt, bruk da kredittkort for å være omfattet av avbestillingsforsikring. Har du gyldig reiseforsikring enten via arbeidsgiver eller privat, trenger du ikke å tenke på dette. Har du via arbeidsgiver, vær oppmerksom på om den også dekker fritidsreiser. Om ikke må du kjøpe dette selv.

Egenandelsforsikring leiebil

Skal du leie bil i sommer, er det lurt å sjekke om reiseforsikringen din dekker egenandelforsikring på leiebil. Det er flere og flere leverandører som tilbyr dette. Er du uheldig og blir utsatt for skade på leiebilen, kan reiseforsikringen dekke egenandelen. Selv om reiseforsikringen dekker egenandelen, må du huske å bestille gyldig bilforsikring for leiebilen. Sjekk med oss eller din leverandør om hva som gjelder.

Pandemi og generelle reiseråd

Det er fortsatt mye uro i mange områder rundt omkring i verden. Husk alltid å sjekke UDs reiseråd for området du skal til.

Reiseforsikringen dekker deg ikke dersom UD fraråder reiser til området du skal til.

Reiseforsikringene dekker generelt sykdom som følge av Covid-19, på samme måte som all annen sykdom som kan ramme deg på tur - i hele verden.

Helårs reiseforsikring dekker deg på alle turer. Om du skal på hytta med venner, kjøre Norge på langs eller dra på chartertur til Mallorca, er du dekket mot plutselige og uforutsette hendelser - både sykdom og avbestilling, så vel som alle tingene du har med deg på tur.

Norge
NorskEnglish
Norge
NorskEnglish