5 gode grunner til å velge Depositumsgaranti

9 mai 2022
Vi gir deg fem gode grunner for hvorfor du bør vurdere Depositumsgaranti neste gang du skal inngå et leieforhold - enten du er leietaker eller utleier.

1. Depositumsgaranti er mye enklere!

Depositumsgaranti oppretter du enkelt her, uavhengig om du er utleier eller leietaker. For å sikre oss om at du er den du sier, benytter vi oss av BankID. Etter å ha fulgt tre enkle steg der du oppgir info om boligen som du skal leie eller leie ut, foretar vi en kredittsjekk av leietager. Å opprette en Depositumsgaranti trenger ikke å ta mer enn fem minutter. I motsetning til tradisjonelt depositum slipper du som leietager å måtte inngå et kundeforhold i en bank.

2. Depositumsgaranti frigjør midler

Depositumsgaranti koster fra 8 % av det depositumet utleier krever. Skal du leie en leilighet til 10 000 kr i måneden og må ut med et tre måneder stort depositum, må du låse 30 000 kr til en spesifisert konto du ikke kan røre. Eller du kan betale fra 8 %, i dette tilfellet 2 400 kr for Depositumsgaranti, og kan bruke de resterende 27 600 kr på hva du vil.

Du vil derimot ikke få beløpet du betaler for Depositumsgaranti tilbake etter endt leieforhold, slik som i et vanlig depositumsforhold.

3. Depositumsgaranti er like sikkert som et depositum

Söderberg & Partners har utviklet Depositumsgaranti for å utfordre det sagnomsuste depositumet. Depositumsgaranti garanterer for det samme som et tradisjonelt depositum, og forholder seg til husleielovens bestemmelser, og tilfredsstiller alle standard leiekontrakter i Norge. Både utleier og leietager får den samme tryggheten som ved et ordinært depositumsforhold i en bank.

Skulle det oppstå mislighold av kontrakten, skader på leiligheten eller manglende betaling av husleie, sørger Depositumsgaranti for å betale ut det skyldige beløpet til utleier – og deretter for at leietageren betaler det skyldige beløpet til Depositumsgaranti.

4. Depositumsgaranti passer for alle

De aller, aller fleste utleiere krever at du sikrer leieforholdet gjennom et depositum eller en depositumsgaranti. Depositumsgaranti passer for alle og kan brukes både av de som bor for seg selv, av par eller for deg som bor i et kollektiv.

5. Depositumsgaranti er trygt

Depositumsgaranti er en trygg, sikker og pålitelig garanti. Söderberg & Partners er et av Nordens største selskap innen forsikringsmegling og -rådgivning, og formidler en rekke tjenester i denne bransjen. Som utleier er du garantert via selskapet Hiscox S.A., som i omsetning er større enn for eksempel norske Gjensidige Forsikring. Skulle man som utleier havne i den situasjonen der man har et krav som gjelder mislighold av kontrakten eller manglende husleie, er dette selskapet din garantist.

Norge
NorskEnglish
Norge
NorskEnglish