Dobbeltboligforsikring når markedet stopper opp

Dobbeltboligforsikring er et av virkemidlene som kan benyttes når boligmarkedet bremser opp. 

Boligprisene i Norge falt kraftig i november, og høyst sannsynlig skal prisene ytterligere ned den nærmeste tiden. Flere selger nå den gamle boligen før de kjøper og det gjør de for å få lån fra bankene.  


- Det kan presse boligprisene ytterligere ned, sier adm. direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren, og er skeptisk til praksisen. - Det finnes blant annet alternative løsninger som forsikringsordninger, og de pleier alltid å komme i et fallende marked. Da ville jeg eventuelt ha kjøpt meg en forsikring som dekker rentekostnadene hvis du ikke får solgt, sier Meier. 

Selger betaler - kjøper får utbetalingen

Söderberg & Partners tilbyr dobbeltboligforsikring. Forsikringen dekker faktiske ekstra boligkostnader med inntil 15.000 kroner per måned i inntil ni måneder, dersom kjøper ikke får solgt sin gamle bolig før overtakelse av den nye. Forsikringen omfatter netto rentekostnader og faktiske ekstra boligkostnader ved usolgt bolig (felleskostnader, boligforsikring, oppvarming/strøm og kommunale avgifter).

Den er gyldig i tolv måneder etter overtakelse og koster 6500 kroner, uansett lånebeløp. Det spesielle med forsikringen er at den kjøpes og betales av selger, men det er kjøper som vil få utbetaling fra forsikringen. 


Les mer i denne artikkelen
Kilde: Nettavisen 

Norge
NorskEnglish
Norge
NorskEnglish