Raskt og enkelt

Vi har snakket med Eskil Tangerud (40) fra Asker. Han leier ut en hybel i egen bolig på Hvalstad, og en leilighet på Skillebekk i Oslo.

 På leieforholdene benytter han Depositumsgaranti, og opplever dette som den enkleste garantiløsningen på markedet. - Det går raskt og smidig, og avtalen er på plass etter kun kort tid.

- I tillegg slipper leietaker og låse sparepengene sine på en konto som ingen av oss har glede av under leieforholdet. Eskil bruker dette som et viktig argument for at de skal velge å leie hos ham fremfor andre utleiere.

Hvordan opplever du selve bestillingsløsningen?

- Veldig enkelt, alt går smidig og raskt. Med kun noen få klikk på nettsiden får man enkelt frem hva det vil koste i året for leietaker. Veldig fint at man kan velge mellom 1 eller 3 års avtaleperiode, selv om jeg pleier å anbefale mine nye leietakere om å først bestille for ett år. Dersom begge parter ønsker å fortsette leieforholdet utover dette, gir jeg en kompensasjon i redusert leie ved inngåelse av ny leiegarantiperiode.

- I tillegg er det en fordel for meg som utleier at det blir tatt en kredittsjekk av leietaker. Jeg krever en gyldig kredittsjekk fra alle som skal leie av meg, så da er det veldig bra at dette er inkludert i garantien. 

Hva ser du som de største fordelene for deg som utleier ved å benytte Depositumsgaranti?

- Kredittsjekk av leietaker, oversiktlig nettside hvor alt av priser og dokumentasjon fremkommer klart og tydelig, og på toppen av alt er det helt gratis for meg som utleier. Skulle jeg opprettet depositumskonto, ville det kostet meg penger. - Det er også en fordel å slippe å styre med å utbetale depositumspenger ved endt leieforhold hvor leietaker ofte må vente i flere dager på at oppgjøret er på konto. Vinn - vinn for begge parter!

Er Depositumsgaranti noe du ville anbefale til andre som skal leie ut?

- Absolutt! Jeg har allerede anbefalt dette til flere av mine venner/kolleger som leier ut i dag, og jeg vet at flere har benyttet seg av løsningen på bakgrunn av min anbefaling.  

Hvordan er tilbakemeldingene fra dine leietakere?

- Så langt har det vært utelukkende positive tilbakemeldinger. Jeg trodde at det ville være en ulempe at leietaker må betale engangsavgiften, men dette sett i sammenheng med at man slipper å låse flere titalls tusen som man vanligvis må i depositum, er dette en liten pris å betale.

Norge
NorskEnglish
Norge
NorskEnglish