Smart egenerklæringsskjema
S&P Eiendom lanserer smart egenerklæringsskjema!

1 jun. 2022

Lanseringen av smart egenerklæringsskjema er noe vi gledet oss enormt til! Våre kunder har lenge ønsket seg et enklere, smartere og mer pedagogisk egenerklæringsskjema. Nå er det endelig her!

Smart egenerklæring er vår nye digitale satsning for en enda tryggere bolighandel. Skjema er allerede tilgjengelig for en rekke boligselgere som benytter seg av eiendomsmeglere som formidler Boligselgerforsikring fra Söderberg & Partners. 

Enklere utfylling

Smart egenerklæring tilrettelegger for en enklere brukeropplevelse i forbindelse med utfylling og bestilling av boligselgerforsikring.

Det har blant annet innebygde løsninger som gir boligselger mulighet til å laste opp dokumentasjon på utført arbeid og vedlikehold. Dette kan gjøres direkte, eller gjennom vårt samarbeid med Boligmappa.

Møter kravene i ny avhendingslov

I utkastet til ny forskrift til avhendingslov, som er planlagt lansert i løpet av 2021, skjerpes kravene til dokumentasjon fra selger.

Vår løsning imøtekommer kravene som stilles til selgers opplysningsplikt i forbindelse med salg av bolig, og dokumentasjonen som lastes opp med egenerklæringsskjemaet tilgjengeliggjøres for megler.

Etterlengtet

- Eiendom Norge jobber for å tilrettelegge for en sikrere bolighandel, og ønsker velkommen produkter som bidrar til en forenkling av selgers opplysningsplikt.
Henning Lauridsen
Adm. direktør i Eiendom Norge

- Samtidig får kjøper en enklere tilnærming til informasjonen som blir lagt frem i forbindelse med boligtransaksjoner, sier han.

Færre konflikter 

Gjennom integrasjonen med Boligmappa har vi gjort det enkelt å inkludere relevante vedlegg. All forsikringsdokumentasjon knyttet til boligen vil være mulig å finne via innlogging på «Min side». Ambisjonen er at dette skal oppleves vesentlig enklere for selgerne, føre til færre spørsmål til eiendomsmeglerne, og ikke minst færre konflikter i etterkant.
Christian Søhus
Christian Søhus
Deputy CEO / CCO Eiendom
Norge
NorskEnglish
Norge
NorskEnglish