Kontoret i Bergen
5 spørsmål og svar med Bergens hyggeligste person

I Söderberg & Partners Wealth Management har vi mange leverandører og samarbeidspartnere. Bedriften Gløde i Bergen har utmerket seg spesielt positivt over flere år. Hovedgrunnen til dette er at de driver med arbeidsinkludering for mennesker som ellers ville falt utenfor. Dette betyr ikke at de ansatte ikke leverer høy kvalitet. Heller tvert om.

Jan Erik Lo, som er ansatt i Gløde, har i mange år levert frukt til kontoret i Bergen. Han har i denne tiden utmerket seg med sin svært positive holdning til livet, jobben og oss som kolleger/kunder. 

Regionsleder i Vestland, Edvard Brøther, var så heldig å få gjøre et aldri så lite intervju med Jan Erik i førjulstiden.

"Jan Erik er svært hyggelig og skaper god stemning hver gang han er innom. Han minner oss på hvor verdifullt det er med mangfold i arbeidslivet. Det er slike folk vi gjerne vil jobbe sammen med," sier Edvard.

5  spørsmål og svar med Jan Erik

Hva betyr det for deg å ha denne jobben?

"Det betyr alt. Jeg ikke sikker på hvor jeg hadde vært hadde det ikke vært for at Gløde har gitt meg denne sjansen. Tidligere jobbet jeg i Tollpost Globe. Det var en hard jobb som ikke passet meg særlig bra.Det var lange dager og for mye stress for meg. For en tid tilbake ble jeg syk. Jeg var da uten arbeid en periode.Det viste seg at jeg hadde diagnosen Aspergers syndrom. Dette har ikke stoppet meg i å fortsette å arbeide. Jeg har alltid jobbet som sjåfør så den nye jobben hos Gløde har vært midt i blinken for meg. Uten denne jobben ville jeg vært arbeidsledig."

Hva synes du er vanskelig med jobben din?

"Ingenting med denne jobben er vanskelig. Tidligere hadde jeg et problem med at jeg forsov meg. Dette problemet har jeg ikke lengre. Alltid tidlig i seng. Jeg legger meg tidlig også i helgene. I dag startet jeg på jobb k.l 06.00."

Hva er det beste med jobben?

"Det at jeg kan være rundt kunder er det beste. Jeg elsker også å kjøre bil.I bilen hører jeg på musikk og koser meg. Det er kjekt. Som sjåfør jobber jeg mye alene det er også noe jeg trives med."

Hva ønsker du deg til jul?

"Ingenting spesielt faktisk. Jeg blir glad uansett hva jeg får. Jeg er glad i å trene styrke. Om jeg kunne blitt gjennomtrent til jul hadde det vært helt perfekt. Bedre helse er uansett det viktigste."

Om du fikk være statsminister i en dag og fikk bestemme en viktig ting, hva skulle det vært?

"Da ville jeg bestemt at bompenger, bensin og mat skulle bli billigere. Det er trist å se matkøer i Bergen. Dette fordi mat har blitt så mye dyrere. Om jeg fikk bestemme skulle det bli billigere for alle, også for John Fredriksen!"

Glødende samarbeid 

Hver desember kjøper kontoret mange fetevarekurver de deler ut i førhjulstiden til klienter, leverandører eller bransjekolleger som har gjort noe spesielt for dem i løpet av året. 

"Vi ønsket denne gangen å bruke Gløde til dette. På den måten støtter vi deres arbeid med å inkludere de som ellers ville falt utenfor i arbeidslivet," forteller Edvard.

Norge
NorskEnglish
Norge
NorskEnglish