Skip to main content Skip to main navigation

Nå er det tid for skattemelding

Nå er det tid for skattemelding

Skattemeldingen blir i år sendt ut mellom 16. mars og 7. april.

25 mars · 2021

Mange har nå fått melding fra Skatteetaten om at de har mottatt skattemeldingen. Skattemeldingen blir i år sendt ut mellom 16. mars og 7. april. Du får beskjed fra Skatteetaten når du har mottatt skattemeldingen din.

De fleste lønnsmottakere og pensjonister som er elektroniske brukere får skattemeldingen i det nye formatet. I motsetning til det gamle formatet med poster, så er det nye formatet delt inn i temaer. Oversikt over hvilke temaer som erstatter de ulike postene kan du se her (ekstern link).

Skattemeldingen er fremdeles forhåndsutfylt i det nye formatet, men den har et annet utseende og skal være enklere å bruke. Du finner mer informasjon om den nye skattemeldingen på Skatteetaten sine hjemmesider.

Kontroll av skattemeldingen

Det er den enkelte skattepliktige sitt ansvar at skattemyndighetene mottar korrekte opplysninger. Det er derfor viktig å kontrollere, og eventuelt endre eller legge til opplysninger, før du leverer skattemeldingen.

I tillegg til å kontrollere, bør du også huske på å føre opp eventuelle utgifter du kan kreve fradrag for. Skatteetaten har en egen fradragsveileder som kan hjelpe deg å identifisere mulige fradrag du har krav på.

Viktig for klienter av Söderberg & Partners Wealth Management

All skatterapportering som gjøres av Söderberg & Partners Wealth Management er tilgjengelig på den enkeltes Klientportal. Logg inn på Klientportalen ved å trykke her.

Klienter av Söderberg & Partners Wealth Management har betalt honorarer som ikke fremkommer på den ferdigutfylte skattemeldingen. Disse honorarene finner du i dokumentet Tillegg til Årsoppgave, som du finner i Klientportalen.

Partner og formuesrådgiver Frederic Brudi holdt et webinar fredag 16. april 2021. Da gikk han gjennom Söderberg & Partners Wealth Management sin skatterapportering. Dette var først og fremst et webinar som var relevant for klienter som mottar skatterapportering for inntektsåret 2020 fra oss. 

Opptak av webinaret finner du her: Trykk her

Bilde: Partner og formuesrådgiver, Frederic Brudi, i våre lokaler i Oslo.

Frister

Innleveringsfrist er 30. april, eventuelt 31. mai for selvstendig næringsdrivende og selskaper. Det er også mulig å be om utsettelse, dersom du har behov for det.

For å unngå renter på eventuell restskatt, må summen innbetales innen 31. mai.

Når kommer skatteoppgjøret?

Etter at du har kontrollert og levert skattemeldingen din, vil Skatteetaten behandle den. Når skattemeldingen er ferdigbehandlet, vil de lage et skatteoppgjør til deg.

Skatteoppgjøret vil for mange være klart i perioden mellom 2. april og 24. juni. De aller fleste får skatteoppgjøret sitt 24. juni. For å kunne få skatteoppgjøret tidligere enn 24. juni, må du bruke og levere skattemeldingen i det nye formatet.

Generelle enkle tips

Dersom du gjør endringer i skattemeldingen din, så trenger du ikke vedlegge dokumentasjon med mindre det er særskilt etterspurt. Du må til gjengjeld kunne fremvise dokumentasjon ved forespørsel.

Hvis du glemte å føre opp et fradrag i fjor, eller for inntil tre år siden, kan du kreve fradrag i årets skattemelding. Husk at du også her må kunne fremvise dokumentasjon ved forespørsel fra Skatteetaten.

Dersom fristen er forbi og du har glemt et fradrag i år, så kan du likevel korrigere skattemeldingen din. Skatteoppgjøret oppdateres fortløpende.

Nyhetsbrev

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra Söderberg & Partners Wealth Management?

Meld deg på her

Våre kontorer

Söderberg & Partners Wealth Management holder til mange steder i landet. Her finner du kontorene nærmest deg.

Se våre kontorer

Bli kontaktet

Vil du komme i kontakt med oss? Trykk her for å komme til kontaktskjemaet vårt.

Kom i kontakt med oss
Kontakt oss