Skip to main content Skip to main navigation

Stiftelsesdagen 2021

Stiftelsesdagen 2021

10 august · 2021

Vi i Söderberg & Partners Wealth Management har igjen gleden av å invitere til Stiftelsesdagen. Som nevnt under Stiftelsesdagen i 2020, så ønsker vi å gjøre dette til en årlig møteplass for stiftelser over hele landet, men først og fremst på Vestlandet der dagen arrangeres.

Tilbakemeldingene fra deltakerne i fjor, var at faglig påfyll fra Stiftelsestilsynet var svært nyttig for de fremmøtte. Engasjementet viste at ulike tema som ble presentert var relevant og dagsaktuelle.

I år har vi valgt å arrangere dagen sammen med avdelingsdirektør i Stiftelsestilsynet, Siw Heggedal Longvastøl, professor Ola Grytten ved NHH og partnerne Atle Sundøy og Peder Karlsson fra BDO.

Stiftelsesdagen 2021 arrangeres onsdag 25. august 2021 kl. 0830-1300 på Hotel Norge i Bergen. Ønsker du mer informasjon, ta kontakt med edvard.brother@soderbergpartnerswealth.no.

 

Meld deg på: Trykk her

 

Hvorfor jobber vi med stiftelser?

Vår visjon er å jobbe proaktivt for klientene våre, slik at de skal kunne få en rikere og tryggere hverdag i fremtiden. Det gjelder uavhengig av om klienten er en privatperson eller en stiftelse. Som et ledd i ivaretakelsen av vårt samfunnsansvar, så betaler heller ikke allmennyttige stiftelser og veldedige organisasjoner implementeringshonorarer til oss. De settes også ned et nivå i årlig honorar.

Söderberg & Partners Wealth Management AS ble nå i 2021 assosiert medlem av Stiftelsesforeningen. Dette som et ledd i en forsterket satsing mot en viktig klientgruppe.

Bergen - situasjoner - 06.jpg

Bilde: Edvard Brøther (til høyre), her sammen med partner Henrik Hjelmeland.

Vi har tatt en prat med daglig leder ved vårt kontor i Bergen, Edvard Brøther, som har ledet satsningen på arbeidet mot stiftelser ved vår avdeling i Bergen.

Hvorfor satses det på stiftelser på Vestlandet

- Jeg synes det er både spennende og givende å jobbe med stiftelser. Grunnen til det er at styrene trenger vår kompetanse, og at vår kompetanse fører til gode ting for stiftelsene. En uavhengig rådgiver kommer virkelig til sin rett sammen med stiftelser i et langt perspektiv, sier Edvard.

- Stiftelsene er unike i den forstand at de har et evighetsperspektiv på forvaltningen. Dette legger spesielle rammer rundt hva som er god rådgivning og ikke. Som samfunn ønsker vi at alle stiftelsene oppnår sine målsettinger, og på den måten kan vi si at alle rundt bordet ønsker det samme, fortsetter han.

Hvilken verdi tilfører vi stiftelser?

Utenom verdien de får gjennom reduserte honorarer, så er det i tillegg andre områder hvor vi tilfører verdi til stiftelsene og deres styrer.

- Vår rolle som uavhengige rådgivere for styrene i en stiftelse, er å utfordre. Vi bringer kunnskap og erfaring til bordet, som hjelper styrene å ta de riktige beslutningene, sier Edvard.

- Bakgrunnen for at noen er valgt inn i et styre er ofte noe annet enn at de har høy investeringskompetanse. I lys av dette, er det viktig at vi er en sparringspartner som tør å stille de riktige spørsmålene. Det juridiske og regulatoriske landskapet endrer seg også fra år til år, så vår kompetanse må alltid være ferskvare, avslutter Edvard.

Nyhetsbrev

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra Söderberg & Partners Wealth Management?

Meld deg på her

Våre kontorer

Söderberg & Partners Wealth Management holder til mange steder i landet. Her finner du kontorene nærmest deg.

Se våre kontorer

Bli kontaktet

Vil du komme i kontakt med oss? Trykk her for å komme til kontaktskjemaet vårt.

Kom i kontakt med oss
Kontakt oss