Skip to main content Skip to main navigation

Skattemeldingen må gjøres, selv i pandemien! Like viktig i år som alle år

Skattemeldingen må gjøres, selv i pandemien! Like viktig i år som alle år

Partner Frederic Brudi feiret 10 års jubileum i Söderberg & Partners Wealth Management i fjor, og vi har tatt en prat med Frederic i en hektisk koronahverdag.

26 mars · 2021

Partner Frederic Brudi feiret 10 års jubileum i Söderberg & Partners Wealth Management i fjor, og vi har tatt en prat med Frederic i en hektisk koronahverdag. Praten måtte gjøres på Teams/videokonferanse, da de ansatte på Oslo-kontoret er henvist til hjemmekontor frem til påske.

- Mine klienter har blitt vant til møter på videokonferanse dette siste året, men jeg må ærlig si at jeg gleder meg til at jeg igjen kan ha vanlige møter også, da det å møte nye og bestående klienter i et møterom er å foretrekke. Jeg tror likevel at videokonferanser blir en større del av hverdagen etter pandemien også. Det egner seg godt for korte og mer effektive samtaler, og jeg tror faktisk at jeg har snakket mer med mine klienter det siste året enn jeg gjorde før pandemien. Så det kommer gode ting ut av denne spesielle situasjonen også, sier Frederic.

Hvordan har det siste året gått for deg og dine klienter?

- Mine klienter har som folk flest fokusert på å ta vare på seg og sin familie og prøve å få hverdagen til å fungere som best mulig. Etter den første usikkerheten som rammet oss alle individuelt, men også i finansmarkedene, har man tilpasset seg og fortsatt hverdagen. Avkastningsmessig har mine klienter hatt 12 svært gode måneder etter den første markedsuroen la seg. Jeg og min teamkollega Lene Kvamme Christensen har forsøkt å bistå med rådgivning så best vi kan i denne spesielle tiden, både knyttet til investeringer og relaterte temaer som skatt, juridiske utfordringer og annet. 1. februar ble Egen Pensjonskonto lansert, og det har i det siste vært en del spørsmålstillinger knyttet til alternativene som dette åpner for, fortsetter Frederic.

Fagansvarlig for skatterådgivning

I tillegg til å lede et klientteam har Frederic fagansvar for skatterådgivning i selskapet. Han er nå ressursperson for mange klienter i disse skattemeldingstider.

- Som en tjeneste for større klienter, har vi mulighet til å foreta en juridisk sjekk for å kartlegge eventuelle juridiske og skattemessige forhold som burde tas tak i for å sikre klientene og familiene deres trygghet og forutsigbarhet. Dette gjør vi i samarbeid med utvalgte advokater. I disse dager er naturligvis hovedfokuset på skattespørsmål i forbindelse med skattemeldingen for privatpersoner og investeringsselskaper, sier Frederic.

Skattemeldingen for privatpersoner blir i år utsendt i perioden fra 16. mars til 7. april. Man får tilsendt epost eller SMS når man mottar skattemeldingen. Skattemeldingen på papir blir utsendt fra og med 7. april.

- I år er det ikke store endringer, men man må sjekke de vanlige postene og sikre seg at verdsettingen av bolig og verdipapirer er korrekt og at gevinster og eventuelle tap føres korrekt. Om man er uenig kan man korrigere. Videre er reisefradrag automatisk fjernet fra skattemeldingen, ettersom skatteetaten antar at det har vært langt mindre reising til jobb en vanlig i 2020. For de som fremdeles har reist som før må dette føres inn på nytt, forklarer han.

Les også: Nå er det tid for skattemelding

Som klient i Söderberg & Partners Wealth Management vil man som privatperson finne sine investeringer ferdigutfylt i skattemeldingen. For deg som klient og som investerer gjennom et selskap, kan du eller din regnskapsfører finne all nødvendig skattedokumentasjon på klientportalen som du logger deg inn via selskapets nettside.

Link til innloggingssider: Trykk her

imageaj7am.png

Bilde: Her finner du skattedokumenter i Klientportalen.

- Skatterapportene skal være selvforklarende, men jeg bistår gjerne om det er noe som er uklart. Du kan også gi din regnskapsfører tilgang til klientportalen slik at de selv kan ta ut skattedokumentasjonen ved behov. Dersom du har noen større skattespørsmål kan vi henvise deg videre til våre tilknyttede skatteadvokater slik at du får svar på dine spørsmål, sier Frederic.

Frederic og Söderberg & Partners Wealth Management avholdt et webinar 16. april for klienter, der han hadde en gjennomgang av aktuelle skattetemaer og gjennomgang av våre skattedokumenter.

Opptak av webinaret finner du her: Trykk her

Nyhetsbrev

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra Söderberg & Partners Wealth Management?

Meld deg på her

Våre kontorer

Söderberg & Partners Wealth Management holder til mange steder i landet. Her finner du kontorene nærmest deg.

Se våre kontorer

Bli kontaktet

Vil du komme i kontakt med oss? Trykk her for å komme til kontaktskjemaet vårt.

Kom i kontakt med oss
Kontakt oss