Skip to main content Skip to main navigation

Dette var mitt siste VM-løp

Dette var mitt siste VM-løp

Martin Johnsrud Sundby bekrefter at han har gått sitt siste VM-løp.

26 mars · 2021

I likhet med oss er det nok mange som har fulgt Martin Johnsrud Sundby denne vinteren frem mot VM i Oberstdorf. Med ryggproblemer ble det en mer utfordrende oppkjøring enn vanlig.

Men med 7. plass på 15 km i VM leverte han også årets beste prestasjon i årets viktigste løp.

Vi har snakket med Martin Johnsrud Sundby etter ski-VM i Oberstdorf i vinter, og stilt han spørsmålet som alle nå lurer på.

Hvor går veien videre?

- Jeg har vel nå bestemt meg for at dette var mitt siste VM-løp, og at jeg ikke satser videre mot OL neste år. OL går på 1750 moh., og det kreves ca. 100 døgn på denne høyden de neste 10 mnd. for å være klar for et slikt høydemesterskap. Det går ikke med 3 gutter hjemme og en ellers hektisk hverdag. Men det ble en vanskeligere beslutning enn jeg trodde. Før VM hadde jeg egentlig bestemt meg for at 15 km i VM ble mitt siste skiløp i landslagssammenheng. Men jeg må innrømme at den gode prestasjonen i dette løpet satte i gang tanker om å fortsette, sier Martin.

Det er da en lang og suksessfull verdenscup-karriere som nå avsluttes:

  • 17 individuelle NM-gull og 2 kongepokaler
  • 32 verdenscupseire
  • 3 totalseire i verdenscupen
  • 2 ganger vinner av Tour de Ski
  • 9 VM-medaljer
  • 5 OL-medaljer

Hva skal du gjøre nå fremover?

- Jeg og laget gyver løs på en ny utfordring, og kommer til å satse hardt mot Ski Classics og de råeste langløpene som finnes i langrennsverden. Jeg har aldri stått på startstreken hverken i Marcialonga eller i Vasaloppet, og det blir neste sesongs store mål sammen med resten av Ski Classics kalenderen. Dette er fantastiske skirenn som vi også ønsker å introdusere for våre samarbeidspartnere. Planen er derfor nå at privatlaget vårt vil fokusere på langløp fra neste vinter av, og samtidig at jeg får mer tid til familien min og kan starte å planlegge for et liv etter skikarrieren. Men nå først skal det bli godt å ikke tenke på skirenn på en stund, fortsetter Martin.

Bilde: Niklas Dyrhaug og Martin Johnsrud Sundby.

Som stolt samarbeidspartner til langsrennslaget til Martin og Niklas, gleder vi i Söderberg & Partners Wealth Management oss til treninger og skikurs for både ansatte og klienter til høsten og neste vinter slik at vi kan ta del av deres kompetanse og inspirasjon.

Kanskje det også vil bli mulig å ta del i den nye langløpssatsingen for de mest interesserte av oss?

Nyhetsbrev

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra Söderberg & Partners Wealth Management?

Meld deg på her

Våre kontorer

Söderberg & Partners Wealth Management holder til mange steder i landet. Her finner du kontorene nærmest deg.

Se våre kontorer

Bli kontaktet

Vil du komme i kontakt med oss? Trykk her for å komme til kontaktskjemaet vårt.

Kom i kontakt med oss
Kontakt oss