Skip to main content Skip to main navigation

Råd og tips: Spør en båtentusiast om båtforsikring

Råd og tips

Spør en båtentusiast om båtforsikring

Med lang fartstid i båtforsikringsmarkedet, og som Norges største forsikringsmegler innen båtforsikring for fritidsbåter, har vi i Söderberg & Partners det beste grunnlaget for å fremforhandle gode og unike vilkår for deg og din båt.

Vi vet at en skade på båten kan være vanskelig nok i seg selv, og mener at båtforsikringen skal gjøre det enkelt for deg. Ingen båtforsikring dekker alle skader, og mange båteiere oppdager ikke hva forsikringen faktisk dekker eller hva de faktisk får i erstatning før skaden allerede er skjedd. Så skal du kjøpe båtforsikring, burde du på forhånd sjekke hva båtforsikringen faktisk dekker og hva du får i erstatning. Rune Sagen er båtentusiast, men også salgssjef og forsikringsmegler hos oss i Söderberg & Partners, og gir deg tre gode råd når du skal velge båtforsikring. 

 

1. Sammenlign båtforsikring med lik forsikringssum

Skal du sammenligne båtforsikringer er det viktig at forsikringssummen er den samme, da forsikringskostnaden har en sterk sammenheng med forsikringssummen hvis alle andre båtspesifikasjoner og øvrige forhold er like. For øvrig vil hva du betaler i båtforsikring kunne påvirkes av; båttype, toppfart, alder på båt, geografisk fartsområde, bruk, skadehistorikk osv.

 

2. Hvorfor velge en forsikringsmegler?

Det kan være både enkelt, trygt og lønnsomt å la en erfaren spesialist forsikre båten din! Vi megler frem og kjøper inn forsikring på dine vegne, og som megler er vi på båteiers side før og etter en eventuell skade. Som megler har vi fremforhandlet unike vilkår som bl.a. omfatter: Totalskadegaranti,aldersgaranti, og motorskadegaranti.


3. Sett deg inn i dine forpliktelser

Sett deg inn i hva du som forsikringstaker må gjøre eller ikke gjøre, og hva som er dine forpliktelser i forsikringsavtalen utover å betale fakturaen og passe på at informasjonen som forsikringen er basert på er riktig. Forpliktelsene vil kunne variere mellom forsikrings-selskapene og dette er regulert i forsikringsvilkårene og da spesielt i vilkårenes sikkerhetsforskrifter. Følger man ikke disse krav og tiltak vil det kunne få konsekvenser og kan medføre reduksjon, og i verste fall bortfall av erstatning i et eventuelt skadeoppgjør.

 

Trenger du båtforsikring?

Kontakt oss

Velkommen til en hyggelig forsikringsprat

Contact:

Båtavdeling

Phone:

480 73 300

E-mail:


Kontakt oss